Народження Народного руху України - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті аналізуються передумови народження Народного руху України і його роль у завоюванні незалежності в 1989–1991 рр. Автор подає свою версію відповіді на те, чому не були реалізовані далекосяжні наміри українських патріотів, які 20 років тому опинилися на гребені революційної хвилі.