Голод 1946-1947 рр. як чинник сплеску девіантних явищ в Україні - Швидкий, В.П. (Український історичний журнал, 2010)
У статті окреслено основні антисуспільні прояви, які загострилися під час голоду 1946–1947 рр., визначено їх динаміку та вплив на соціальну ситуацію в повоєнній Україні, на зміни суспільної й сутнісної природи людини, виокремлено деякі відмінності форм і типів девіантних проявів у місті та на селі.