Оцінка радіаційної небезпеки хвостосховищ Придніпровського хімічного заводу для населення - Коваленко, Г.Д.; Дурасова, Н.С. (Ядерна та радіаційна безпека, 2015)
Проаналізовано стан хвостосховищ Придніпровського хімічного заводу. Для кожного населеного пункту, який перебуває під впливом хвостосховищ, виконано розрахункові оцінки індивідуальних і колективних дозових навантажень, які обумовлені виділенням в атмосферне повітря радону, продуктів його розпаду та радіоактивного пилу. Проведено ранжування хвостосховищ відповідно до ступеня небезпеки за внеском у формування колективної дози й ризику.