Комп‘ютерна безпека на ядерних об’єктах в Україні: області взаємодії між ядерною безпекою та захищеністю - Чумак, Д.В.; Клевцов, О.Л. (Ядерна та радіаційна безпека, 2015)
Розглянуто проблематику комп’ютерної та інформаційної безпеки у площині фізичного захисту, а також нормативно-правове забезпечення комп’ютерної безпеки на ядерних об’єктах в Україні. Основний акцент зроблено на комп’ютерну безпеку інформаційних та керуючих систем (ІКС), важливих для ядерної безпеки. Надано приклад інтегрованого підходу до розгляду вимог з ядерної безпеки та захищеності з урахуванням взаємодії сфер забезпечення захищеності ІКС та ядерної безпеки. Наведено рекомендації та плани на майбутнє щодо вдосконалення комп’ютерної безпеки на ядерних об’єктах в Україні.