Аспекти безпеки та оптимізації довгострокового зберігання радіоактивних відходів на майданчику "Вектор" - Токаревський, О.В.; Кондратьєв, С.М.; Алєксєєва, З.М.; Рибалка, Н.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2015)
Проаналізовано зв’язки між варіантом остаточного захоронення та потребами в довгостроковому зберіганні радіоактивних відходів з огляду на пропозиції щодо можливих змін схеми класифікації РАВ у цілях захоронення. Розглянуто концептуальний підхід до проектування сховищ для зберігання довгоіснуючих РАВ на майданчику комплексу виробництв «Вектор» та підходи щодо застосування вимог нормативних документів, принципів і критеріїв радіаційної безпеки в проектуванні сховищ для довготривалого зберігання РАВ та оцінки рівня їх безпеки.