Національно-визвольна боротьба грецького народу проти османського панування у вітчизняних та зарубіжних працях - Пелешко, А. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Стаття містить аналіз вітчизняної та зарубіжної історіографії питання національно-визвольної боротьби грецького народу проти османського панування та проблеми становлення незалежної грецької держави від утворення Республіки Семи З’єднаних островів до запровадження конституційної монархії в країні.