Уніатська церква в контексті етноконфесійної політики Російської імперії першої чверті ХІХ ст. - Шеретюк, Р.М. (Український історичний журнал, 2010)
У статті аналізуються причини, характер та наслідки внутрішніх трансформацій уніатської церкви крізь призму етноконфесійної політики російського самодержавства в період правління імператора Олександра І.