Благодійність купців-старообрядців у сфері освіти (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.) - Таранець, С.В. (Український історичний журнал, 2010)
У статті досліджено питання вищої освіти старообрядців у Російській імперії. Акцентовано на благодійності купців-старообрядців у цій сфері, популярності серед них окресленого кола дисциплін, розвитку гуманітарних і точних наук.