Ростові та функціональні характеристики культури Chlamydomonas actinochloris за наявності поверхневої бензинової плівки - Даценко, О.І.; Березовська, М.А.; Григор’єва, О.О. (Гидробиологический журнал, 2012)
Вивчали вплив поверхневої бензинової плівки на чисельність і люмінесцентні властивості Chlamydomonas actinochloris в процесі розвитку культури. Встановлено, що кількість клітин зменшується лише в першу добу експерименту. Фотолюмінесцентні дослідження показали погіршення функціональних характеристик водоростей також лише на початку експерименту, надалі їхній стан відновлювався.