Структура і функціонування фітопланктону водойм антропогенного походження - Шелюк, Ю.С. (Гидробиологический журнал, 2014)
Представлено результати дослідження таксономічного складу та кількісного розвитку фітопланктону затоплених піщаних і гранітних кар’єрів м. Житомира, наведено його еколого-географічну характеристику, зроблено оцінку сукцесійного стану планктонних угруповань водойм антропогенного походження за продукційними показниками.