Селянський повстанський рух на Київщині 1917–1923 рр.: сучасна історіографія проблеми - Щербатюк, В.М. (Український історичний журнал, 2010)
У статті на основі досліджень сучасних вітчизняних учених простежується стан висвітлення селянського повстанського руху на Київщині в 1917–1923 рр.