Фізіолого-біохімічний стан окуня річкового Perca fluviatilis за різних умов зимівлі - Причепа, М.В.; Потрохов, О.С. (Гидробиологический журнал, 2014)
Вивчено роль кортизолу у регуляції стресових реакцій організму окуня річкового з різних популяцій у зимовий період. Показано, що у риб цей гормон на фізіолого-біохімічному рівні активно сприяє перебігу процесів адаптації до несприятливих умов середовища.