Рlokhy S. Тsars and Сossacks: А study of Іconography - Кононенко, В. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Огляд праці канадського історика Сергія Плохія „Царі та козаки: студії з іконографії” (Рlokhy S. Тsars and Сossacks: А Study of Іconography. – Сambrige, 2002. – 102 р.), яка присвячена взаємовідносинам між московськими царями та козацтвом.