А.Григорович. Бібліографія козацтва. Вибрана бібліографія запорізьких та інших козаків України, донських козаків Росії і кубанських козаків; «Тої слави козацької повік не забудем…»: Рекоменд. бібліограф. покажчик з історії українського козацтва; Ucraina terra Cosaccorum: Україна – земля козацька: Бібліограф. нарис - Кудінов, Ю.М. (Український історичний журнал, 2010)
Огляди: Gregorovich A. Cossack Bibliography. A Selected Bibliography of the Zaporozhian and other Cossacks of Ukraine, the Don Cossacks of Russia and the Kuban Cossacks. – Toronto; New York; L’viv, 2008. – 371 р. Григорович А. Бібліографія козацтва. Вибрана бібліографія запорізьких та інших козаків України, донських козаків Росії і кубанських козаків. – Торонто; Нью-Йорк; Л., 2008. – 371 с. «Тої слави козацької повік не забудем…»: Рекоменд. бібліограф. покажчик з історії укр. козацтва. – К.: ВАТ «Видавництво “Київська правда”», 2004. – 296 с. Ucraina terra Cosaccorum: Україна – земля козацька: Бібліограф. нарис: Наук.-допом. вид. – Переяслав-Хмельницький, 2008. – 228 с. Подані бібліографічні видання відображають сучасний поступ козакознавства в Україні та за її межами у ХХІ ст., слугують лакмусовим папірцем систематизації та глибини його вивчення в історичній науці.