Брати Лифарі та агентурна розробка ДПУ УСРР «Артисти» - Курінна, М.А. (Український історичний журнал, 2010)
У статті висвітлено вірогідні причини тривалого ігнорування у СРСР творчої діяльності видатного французького балетмейстера українського походження Сергія Михайловича Лифаря. Реконструюється хід агентурної розробки ДПУ УСРР «Артисти», фігурантами якої були молодший брат С.Лифаря – військовий льотчик Леонід Лифар, а також їхні батьки, що мешкали у Києві.