Гоголь у «мережі любові» (Колесник Ірина. «Гоголь. Мережі культурно-інтелектуальних комунікацій») - Митарчук, О.О. (Український історичний журнал, 2010)
Торік гоголезнавство збагатилося дослідженням Ірини Колесник, присвяченим Миколі Васильовичу Гоголю – «Гоголь. Мережі культурно-інтелектуальних комунікацій» (К.: Інститут історії України HAH України, 2009. – 596 с.). Автор та видавець приурочили вихід праці до ювілею великого письменника, який широко відзначався у всьому культурному світі. Енциклопедичний характер видання дозволяє представити минуле, сучасне та навіть майбутнє гоголезнавства, адже І.Колесник подає огляд основних його тенденцій за три століття існування науки про М.Гоголя.