В’ячеслав Липинський як співробітник першої української щоденної газети «Рада» (1908–1914 рр.) - Передерій, І.Г. (Український історичний журнал, 2011)
У статті висвітлено історію співробітництва В’ячеслава Липинського з першою українською щоденною газетою «Рада» протягом 1908–1914 рр. Проаналізовано тематику та зміст його дописів у цьому виданні. Доведено, що публіцистика В.Липинського у «Раді» мала переважно полемічний характер і ґрунтувалася на провідних концептуальних засадах його громадсько-політичних поглядів – територіалізмі, консерватизмі та самостійництві.