Руйнація Успенського собору Києво-Печерської лаври 3 листопада 1941 р. - Кабанець, Є.П. (Український історичний журнал, 2011)
Стаття присвячена одній із найбільш суперечливих проблем історії України XX ст. – руйнації Успенського собору Києво-Печерської лаври під час Другої світової війни. На підставі архівних джерел, спогадів сучасників та оглядів преси розглянуто версії про причетність до цього злочину німецької й радянської сторін.