Історична компаративістика світових економічних криз (ХХ – початок ХХІ ст.) - Мартинов, А.Ю. (Український історичний журнал, 2011)
Стаття присвячена порівнянню основних історичних характеристик, процесу розвитку та особливостей завершення ґлобальних світових криз 1929–1933 і 2008–2010 рр.