Вплив запізнення сигналу на динаміку намагніченості двох зв’язаних магнітних наноконтактів - Прокопенко, А.В.; Верба, Р.В. (Радіофізика та електроніка, 2010)
Розглядається можливість встановлення режиму синхронних автоколивань намагніченості в системі взаємодіючих магнітних наноконтактів (МНК). Показано вплив величини запізнення сигналу на синхронізацію МНК. Побудовано напіваналітичний метод розрахунку параметрів синхронної генерації для сильно неізохронних автогенераторів. Для моделі двох зв’язаних МНК отримано залежності ширини смуги синхронізації від параметрів системи та оцінено оптимальні значення цих параметрів.