Роль освіти в організації використання європейських підходів до забезпечення сталого розвитку економіки у постконфліктний період - Андрушків, Б.; Кирич, Н.; Мельник, Л.; Погайдак, О. (Вісник економічної науки України, 2016)
У статті, на загальному фоні розвитку науки та освіти України, з'ясовано їх роль в організації використання Європейських підходів до забезпечення сталого розвитку економіки. Виявлено взаємозв’язки й взаємовідносини розвитку освіти, науки, виробництва та екології у державному контексті. На цьому ґрунті встановлено тенденції даного процесу. Визначено і сформульовано загальні теоретико-прикладні засади формування в Україні передумов використання інноваційних підходів для реалізації державної концепції сталого розвитку відповідно Європейських стандартів. Запропоновано шляхи вирішення проблем розвитку галузевої освіти та науки в Україні у постконфліктний період.