Проблема бідності та соціальні ризики для розвитку України - Антонюк, В.П. (Вісник економічної науки України, 2016)
В статті досліджено сучасні прояви бідності в Україні. Систематизовано її економічні, соціальні, інституціональні причини бідності та проаналізовано нові її чинники, пов’язані з воєнним конфліктом на Сході України. Здійснено аналіз ризиків, обумовлених поширеністю бідності, для формування людського потенціалу і соціально-економічного розвитку країни. Визначено умови та можливі шляхи подолання бідності в контексті євроінтеграційних устремлінь України.