Розв’язання задачі маршрутизації з використанням модифікованого мурашино-клітинно-автоматного алгоритму - Жихаревич, В.В.; Мацюк, Н.О. (Вісник економічної науки України, 2016)
В даній роботі продемонстрована принципова можливість використання модифікованого мурашино- клітинно-автоматного алгоритму при оптимізації маршрутів руху транспортних засобів оптового торговельного підприємства у процесі розвезення продукції. Вирішення цієї проблеми сприятиме зниженню непродуктивних витрат ресурсів підприємств, а значить - підвищенню їх конкурентоспроможності. Для реалізації моделі було використано тестовий приклад з вісьма пунктами-споживачами вантажу та двома транспортними засобами необмеженої вантажопідйомності, які рухаються по дорогах деякого міста.