П.А.Столипін та Україна - Машкін, О.М. (Український історичний журнал, 2012)
У статті розглядається вплив столипінських реформ 1906–1911 рр. на економічне, політичне, соціальне й культурне життя українських ґуберній Російської імперії. Значну увагу приділено також ролі предків П.А.Столипіна в історії нашої країни, значенню України в долі його дружини та дітей.