Просопографічний портрет істориків Імператорського Варшавського університету (1869–1915 рр.) - Баженова, Г.Ю. (Український історичний журнал, 2012)
У ході дослідження проаналізовано специфіку особового складу й особливості професійних взаємовідносин між істориками – співробітниками кафедр російської та загальної історії Імператорського Варшавського університету, а також визначено основні шляхи їх комплектування. Окрему увагу приділено з’ясуванню ролі цього вищого навчального закладу в академічних кар’єрах його викладачів.