Діяльність В.Петрова в Етнографічній комісії при ВУАН (1921–1933 рр.) - Андрєєв, В.М. (Український історичний журнал, 2012)
Віктор Петров – яскравий представник української гуманітарної думки ХХ ст. Утім, для української історіографії він і досі залишається маловідомим ученим. Про нього не написано узагальнюючої монографії, не реконструйовано інтелектуальну біографію і навіть залишаються невивченими її окремі сюжети. Не є винятком і «етнографічна» складова творчості науковця. У статті висвітлено діяльність В.Петрова в Етнографічній комісії при ВУАН.