Влада та суспільство в Українській Народній Республіці (листопад 1917 – квітень 1918 рр.) - Скальський, В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Історіографія Української революції 1917–1921 рр. практично не розглядає Українську Народну Республіку (УНР) як цілісне явище. Фактично відсутні позитивістські праці про структуру (політичну, соціальну, економічну), органи влади, внутрішню, зовнішню політики УНР.