Діяльність суб’єктів підприємництва України: статистична складова - Юріна, Н.О. (Вісник економічної науки України, 2016)
Стаття присвячена проведенню статистичної оцінки діяльності суб’єктів підприємництва України для розробки управлінських рішень. Розглянуто теоретичні основи вивчення діяльності суб’єктів підприємництва, що дозволяє характеризувати економічну сутність показників, які є основними індикаторами розвитку цього сектору. Проведено аналіз структури кількості, чисельності зайнятих та обсягів реалізації за суб’єктами підприємництва. З’ясовано, що не дивлячись на кількісне перевищення малих суб’єктів підприємництва їх частка в чисельності зайнятих та обсягах реалізації залишається незначною. Виявлено, що процес розвитку підприємницької діяльності Україні характеризується нерівномірним розподілом суб’єктів підприємництва за видами економічної діяльності. Охарактеризована специфіка розвитку підприємництва в Україні, що дозволило запропонувати основні напрямки державної підтримки суб’єктів підприємництва.