Листопадове повстання 1918 р. у Галичині в мемуарній літературі - Пархоменко, В.А. (Український історичний журнал, 2013)
На підставі мемуарної літератури розглянуто передумови, підготовку та перші дні Листопадового повстання 1918 р. у Західній Україні, діяльність Українського генерального військового комісаріату та Української Національної Ради. Висвітлено внутрішні та зовнішні чинники, які обумовили перемогу на початковому етапі виступу.