Конкурентні фактори сучасних маркетингових аспектів глобализації на Евразійському просторі та роль Кримського региону в них - Анфалов, А.О. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Стаття присвячена розгляду, оцінці, пошуку та аналізу основних конкурентних факторів сучасних маркетингових аспектів світової глобалізації. Розглядається та оцінюється роль України і Кримського регіону в контексті означених процесів. Схематично узагальнені деякі проблеми та виклики глобалізації та Європейської інтеграції. Приведені приклади корисного для вивчення та застосування світового досвіду протягування інвестицій в рамках вільних економічних зон, кластерів, територій приоритетного розвитку в деяких країнах Європи, Азійсько-Тихоокеанського регіону, інших регіонів планети, в порівнянні з серйозними структурними макроекономічними прорахунками в Україні та недоліками інфраструктурного плану. Показані основні вітчизняні проблеми і напрямки притоку інвестицій та забезпечення конкурентноздатності підприємств, товаровиробників, соціально-ринкової інфраструктури і регіональних економик.