Организационно-экономическое обоснование системного развития животноводства в Крыму - Шапкин, В.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В роботі наведений порівняльний економічний аналіз розвитку сільського господарства в умовах формування багатоукладної ринкової економіки перехідного періоду. Визначена роль людського фактору в трансформації аграрного виробництва i в розведенні сільськогосподарських тварин Криму.