Німецько-австрійська окупація України 1918 р.: до питання про термінологічну визначеність - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 2013)
Обґрунтовується закономірність кваліфікації перебування військ Німеччини та Австро-Угорщини на території України в 1918 р. як окупації. Розкривається оцінка цього явища тогочасними політичними, державними, військовими діячами та дипломатами, в українській і зарубіжній історіографії, а також у контексті міжнародно-правових актів.