Неоіндустріальний розвиток металургії України: передумови, проблеми, напрями - Нікіфорова, В.А. (Економіка промисловості, 2016)
У результаті аналізу ключових тенденцій світового виробництва та споживання металопродукції виявлено ключові напрями неоіндустріалізації металургії у зарубіжних країнах, які є цілком актуальними для реалізації в Україні. Досліджено тенденції, особливості та результати діяльності металургійної промисловості України в цілому та Донбасу зокрема у 2013-2015 рр. у контексті військових дій на сході країни. З урахуванням особливостей розвитку галузі визначено стратегічні напрями неоіндустріалізації металургії України, запропоновано напрями впровадження відповідної державної галузевої політики.