Вплив індукованих підкладкою напружень на електричні та магнітні властивості ультратонких плівок La₀,₆Sr₀,₂Mn₁,₂O₃/LaAlO₃ - Полек, Т.І.; Под'яловський, Д.Й.; Товстолиткін, О.І.; Погорілий, А.М.; Пащенко, О.В. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
Досліджено магніторезистивні та резонансні властивості ультратонких плівок (2—12 нм) лантан-стронцієвих манганітів з надлишком мангану La₀,₆Sr₀,₂Mn₁,₂O₃, виготовлених методом магнетронного напорошення на монокристалічній підкладці LaAlO₃. Вивчено товщинну еволюцію магнітних властивостей плівок. Методом електронного спінового резонансу показано, що плівки є феромагнітними аж до товщини 4 нм; при цьому зберігається досить висока температура Кюрі ТСТС. На основі аналізу магніторезистивних та резонансних даних зроблено висновок про високий ступінь неоднорідності плівок, товщина яких є меншою або дорівнює 4 нм.