Земська служба у Великому князівстві Литовському за документами книги записів №39 Литовської метрики (середина XVІ ст.) - Блануца, А. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У запропонованій публікації представлено сім документів, що стосуються різних аспектів несення земської служби у Великому князівстві Литовському, виявлених у книзі записів №39 Литовської метрики. На основі цих документів коротко з’ясуємо основні проблеми, пов’язані з інститутом земської служби.