Шевченко Віктор Миколайович (Український історичний журнал, 2013)
23 червня 2013 р. передчасно перестало битися щире серце відомого в нашій країні історика та краєзнавця Чернігівщини, визнаного фахівця з аграрної історії України ХІХ – початку ХХ ст., члена Національної спілки краєзнавців України, доктора історичних наук, професора кафедри українознавства Чернігівського державного інституту економіки й управління Віктора Миколайовича Шевченка.