Міжнародна наукова конференція «Історія України ХХ ст. у висвітленні сучасної закордонної історіографії» - Морозова, О.С. (Український історичний журнал, 2013)
Проголошення незалежності України обумовило активізацію досліджень історії українського народу. Це пожвавлення характеризує не тільки вітчизняну історіографію – небувалий інтерес до історії України виник і з боку іноземних фахівців. Водночас напрацювання закордонних учених не завжди потрапляють у поле зору українських істориків. Одним зі способів краще ознайомитися з доробком колеґ і стала проведена 23–24 травня поточного року міжнародна наукова конференція, що відбулася у Чорноморському державному університеті імені Петра Могили (Миколаїв).