III наукові читання імені академіка Я.Ісаєвича - Литвин, М.Р.; Середа, О.В. (Український історичний журнал, 2013)
Традиційно в березні у Львові відбуваються щорічні наукові читання, приурочені до дня народження видатного українського історика, довголітнього директора львівського Інституту українознавства імені І.Крип’якевича НАН України, голови Міжнародної асоціації україністів та Українського національного комітету істориків, закордонного члена Польської академії наук Ярослава Дмитровича Ісаєвича (1936–2010 рр.). Цього року науковий захід відбувся 7–8 березня.