Комп’ютерне моделювання механізму виникнення локалізованих синергетичних дефектних субструктур при пластичній деформації нанокристалів металів - Гаценко, О.С.; Засимчук, О.Е.; Теселько, П.О.; Стіренко, С.Г.; Гордієнко, Ю.Г. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
Комп’ютерне моделювання процесів пластичної деформації для нанокристалів металів із ГЦК-ґратницею (Al, Cu, Pt) виконано методою молекулярної динаміки із використанням нових методик інтенсивних обчислень на основі технологій «наукового шлюзу» (Science Gateway) і WS-PGRADE/gUSE, ґрід-інфраструктур «сервісний ґрід» (Service Grid) і «настільний ґрід» (Desktop Grid).