Структурні, морфологічні та магнетні властивості мезопористого магеміту, синтезованого цитратною методою - Коцюбинський, В.О.; Груб’як, А.Б.; Мокляк, В.В.; Пилипів, В.М.; Лісовський, Р.П. (Металлофизика и новейшие технологии, 2014)
Мезопористий магеміт γ-Fe₂O₃ одержано методою термічного розкладання ксероґелю цитрату заліза. Досліджено вплив молярної концентрації прекурсорів у водному розчині на пористість, морфологію і магнетну структуру магеміту та запропоновано модель його формування. Результати роботи уможливили визначити умови одержання магнетних наноматеріялів (мезопористого γ-Fe₂O₃) з наперед заданими структурними та морфологічними характеристиками.