Феномен гри в одеському мистецтві другої половини ХХ ст. - Дубовик, Н.П. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Феномен гри набув у ХХ ст. принципового значення, ставши самостійним об'єктом наукових досліджень та відіграючи значну роль у культурі. Стаття присвячена аналізу одеського мистецтва другої половини ХХ ст. з точки зору присутності у ньому ігрового елементу