Структура та властивості полімерних композитів на основі епоксидного полімера, поліаніліну та оксиду металу Al(III) або Fe(III) - Штомпель, В.І.; Віленська, В.О.; Демченко, В.Л.; Керча, Ю.Ю.; Рябов, С.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Досліджено структуру та теплофізичні властивості композитів на основі епоксидного полімера та сумішей поліаніліну (ПАн) і одного з оксидів металів (Аl₂O₃, Fe₂O₃). Встановлено залежність процесів структуроутворення в композитах від типу атомів металу в оксидах. Показано, що вплив ПАн на мікрогетерогенну структуру композитів з Аl₂O₃ відсутній, а з Fe₂O₃ має місце зменшення ефективного розміру lp мікрообластей гетерогенности композитів, більше, аніж вдвічі. Виявлено меншу величину сеґментальної рухливости Тс в композитах з сумішшю (ПАн, Аl₂O₃) порівняно з композитами з сумішшю (ПАн, Fe₂O₃).