Посилення нелегальної підприємницької діяльності непманів та боротьба з нею в роки зламу НЕПу (кінець 1920-х – початок 1930-х рр.) - Щербина, І.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Досліджуються форми нелегальної діяльності приватних підприємців у сфері торгівлі і дрібної промисловості та методи боротьби з цим явищем з боку радянської держави наприкінці 1920-х - на початку 1930-х років.