Християнські старожитності давнього Києва в науковій спадщині М.Максимовича - Шевченко, Н.О. (Український історичний журнал, 2013)
Висвітлюється внесок М.Максимовича у вивчення християнських старожитностей давнього Києва. Розглядаються питання атрибуції та локалізації вченим перших київських церков, християнських реліквій і святинь на тлі інтерпретації ним історії християнізації Русі.