Вплив температури на перколяційну поведінку систем на основі поліетиленоксиду та вуглецевих нанотрубок - Лисенков, Е.А.; Клепко, В.В.; Яковлев, Ю.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2014)
З використанням методів імпедансної спектроскопії й оптичної мікроскопії виконано дослідження електричних властивостей і перколяційної поведінки систем на основі поліетиленоксиду та вуглецевих нанотрубок. Виявлено, що зі збільшенням температури поріг перколяції збільшується з 0,35% до 0,38%, а критичний індекс електропровідности змінюється від 1,44 до 2,36. Встановлено, що в досліджуваних системах відбуваються два типи електропровідности: йонна й електронна. Показано, що при досягненні порогу перколяції, коли нанотрубки, які розподілені у полімерній матриці, мають найбільшу питому поверхню, енергія активації системи має мінімальне значення. Виявлено, що системи поліетиленоксид–вуглецеві нанотрубки характеризуються від’ємним температурним коефіцієнтом електроопору.