Проблема людини в філософії: осягнення взаємодії конкурентних і кооперативних засад її буття - Александрова, О.О. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статті здійснюється аналіз особливостей життєдіяльності людини через суперечності в існуванні людського "Я". Досліджуються джерела феноменів конкуренції, кооперації, та їх взаємодії у специфіці внутрішнього буття людини.