Український Голодомор у контексті сталінської «революції згори» - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 2013)
Голодомор 1932–1933 рр. в Україні був викликаний певним збігом обставин місця й часу. Величезний потік документальних публікацій і наукових досліджень за останню чверть століття дозволяє поставити та розв’язати питання про те, як і чому сталася найбільша в історії українського народу трагедія.