Образ Йоганна Бугенхагена в німецькій історіографії - Каріков, С. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті досліджено питання щодо головних тенденцій відображення постаті Бугенхагена в історіографії. Автор характеризує головні наукові школи та напрями ХІХ–ХХІ ст., до яких належать «політична школа», позитивізм, «соціальна історія». Визначено, що ряд напрямів різнобічної діяльності Бугенхагена потребує подальшого дослідження.