Сучасні науково-методичні основи управління безпекою життєдіяльності - Думенко, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою роботи є встановлення свідомого механізму, що пов’язаний з цілеспрямованою діяльністю суб’єктів та об’єктів управління в напрямку попередження та усунення загроз, ризиків безпеки життєдіяльності.