Концепт сучасної сутності соціальності як продукту тривалого перехідного процесу щодо суспільного прогресування - Каховська, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є обґрунтування сутності категорії соціальність через призму ретроспективного дослідження детермінант прагнень до її запровадження і кваліфікаційне визначення сучасного стану щодо забезпечення її усталеної динаміки.